Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Κουκλοθέατρο

Παρασκευή και η εβδομάδα στο σχολείο κλείνει με το κουκλοθέατρο. Τα παιδιά στην τάξη, το κουκλοθέατρο έτοιμο και ο παππούς Αίσωπος για άλλη μία φορά καλημερίζει τα παιδιά προαναγγέλλοντας τον ερχομό των ζώων με αινίγματα. Ζουν στο δάσος και τα δύο ζωάκια. Είναι έξυπνο και πονηρό έχει φουντωτή ουρά και το όνομά του αρχίζει από Α. Τα παιδιά αμέσως απαντούν η Αλεπού. Συνεχίζει έχει μυτερά δόντια του αρέσει να τρώει προβατάκια και πριν προλάβει να συνεχίσει απαντούν ο Λύκος.
 Μα τι έξυπνα που είναι τα παιδιά σας κυρία Κική. Δεν πρόλαβα να πως το αρχικό γράμμα του ζώου και αμέσως το βρήκαν. 
Τότε παππού να τα ρωτήσουμε να μας πουν τη φωνή του γράμματος 
λλλλ απαντούν όλα σχεδόν τα παιδιά.
Αποχαιρετά τα παιδιά και το έργο ξεκινά  
Αλεπού επί σκηνής και εξηγεί στα παιδιά πως πεινάει, πως κατόρθωσε να φάει όλα τα χρήματα που είχε και για άλλη μία φορά ρίχνει το φταίξιμο σε κάποιον άλλον, το Λύκο.
Αν και ο λύκος μαζί με τα παιδιά  προτείνουν στην αλεπού να βρουν δουλειά η πονηρή σκαρφίζεται συνεχώς δικαιολογίες για να μην δουλέψει μιας και ήδη έχει αποφασίσει πως αν πάρει τα πράγματα ενός σπιτιού και τα πουλήσει θα βρει τα χρήματα για να χορτάσει την πείνα της. Απορρίπτοντας συνεχώς τις προτάσεις του λύκου του λέει να πάει στο σπίτι του αρκούδου και να πάρει όλα τα πράγματα για να τα πουλήσει στο παζάρι. Έντονες οι αντιδράσεις του Λύκου και των παιδιών πως αυτό είναι κλεψιά, μα εκείνη επιμένει πως σίγουρα δεν είναι προβάλλοντας δικαιολογία πως αφού είναι φίλος τους δεν θα έχει αντίρρηση. Πανέξυπνος ο λύκος συμφωνεί έχοντας καταστρώσει το δικό του σχέδιο το οποίο και ανακοινώνει στα παιδιά ψιθυριστά. Το σπίτι που επισκέφθηκε ήταν της αλεπούς και τα πράγματά της πουλήθηκαν στο παζάρι. Τα χρήματα που έβγαλαν μοιράζονται με πολλές ζαβολιές εκ μέρους της και ξεκινούν για το σπίτι της φορτωμένοι  με τρόφιμα που αγόρασαν για να μαγειρέψουν.
Το σπίτι δίχως πράγματα και αρχίζει να φωνάζει "βοήθεια με έκλεψαν". Ο λύκος λοιπόν εξηγεί τι ακριβώς συνέβη και ταυτόχρονα λύκος και κοινό ξεσπούν σε γέλια και η αλεπού θυμώνει και φεύγει από τη σκηνή. 
(Ένα από τα παιδάκια μας είναι τόσο ενθουσιασμένο με το έργο  που προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει στο πίσω μέρος του παραβάν. Βάζει το κεφάλι του και κοιτά δίχως να μιλά τις κινήσεις μας τις εναλλαγές στις φωνές και στις κούκλες.)
Κι εμείς και τα παιδιά απολαμβάνουμε την επαφή με το κουκλοθέατρο και τις ευκαιρίες που μας προσφέρει για διερεύνηση γλωσσικά παιχνίδια και ασκήσεις.

1 σχόλιο: