Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σύμβολα καιρού

Σήμερα ασχοληθήκαμε με τα σύμβολα που χρησιμοποιούμε για τον καιρό καθώς και το τι εκφράζει το κάθε σύμβολο. Επιλέχθηκαν τα εξής σύμβολα:

Καιρός
Καταιγίδα, ήλιος, βροχή, χιόνι, συννεφιά, συννεφιά με ήλιο.
Παρουσίασα στα παιδιά το γράμμα Κ πρώτα στον πίνακα περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίον το σχηματίζουμε. (Περιγραφή μία ευθεία κατακόρυφη γραμμή από πάνω προς τα κάτω, μία λοξή γραμμή από δεξιά προς τα αριστερά μέχρι να συναντήσω την κατακόρυφη γραμμή και συνεχίζω με μια λοξή ευθεία γραμμή από πάνω προς τα κάτω. Ταυτόχρονα με ότι λέμε γράφουμε και στον πίνακα για να είναι κατανοητό στα παιδιά)
Στη συνέχεια δόθηκε στα παιδιά το γράμμα από αφρώδες υλικό και ταξίδεψαν με τα χέρια τους έχοντας κλειστά τα μάτια τους. Αφού ψηλάφισαν το γράμμα τα παιδιά έχοντας κλειστά τα μάτια και χρησιμοποιώντας μόνο την αφή, έψαξαν να βρουν το γράμμα που τους ζητούσα. Επέλεγαν ανάμεσα στο γράμμα Ι και Κ. Μόλις το έβρισκαν έπρεπε να το σηκώνουν ψηλά και να φωνάζουν τη φωνή.



Στη συνέχεια δώσαμε στα παιδιά 3 λωρίδες χαρτόνι, μία μεγάλη και 2 μικρές και ζητήσαμε να συνθέσουν το νέο γράμμα.
Τα παιδιά έπρεπε βλέποντας το γράμμα να τοποθετήσουν στη σωστή θέση τις λωρίδες το χαρτόνι για να μπορέσουν να συνθέσουν το γράμμα.




Ξεκουραστήκαμε με βηματισμούς αλλά και με ένταση στους βηματισμούς μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου