Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015


Τα παιδιά σήμερα ενθουσιασμένα αποφάσισαν να ανοίξουν ένα γυμναστήριο στη γωνιά της συζήτησης. Αρχικά συμμετείχαν 2-3 παιδάκια αλλά στη συνέχεια όλα τα αγόρια βρέθηκαν να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Παρακολουθούσα από μακριά και θαύμαζα τον τρόπο που έχτιζαν τους κανόνες του παιχνιδιού τους. Μοίρασαν ρόλους. Ένας από τα παιδιά ήταν ο προπονητής και τα υπόλοιπα τα παιδιά που θα έπρεπε να κάνουν ότι πει ο προπονητής. 
Για να ξέρουν πόσοι συμμετέχουν στο παιχνίδι δημιούργησαν μία λίστα με τα ονόματα των παιδιών. Τα παιδιά έπαιρναν την καρτέλα τους από τον πίνακα και την πήγαιναν στον προπονητή ο οποίος είχε αναλάβει και το ρόλο του γραφέα.
Στην πορεία διαπίστωσαν πως επειδή ήταν πολλοί δε χωρούσαν όλοι να κάνουν ταυτόχρονα γυμναστική και πρότειναν τρόπους κλήρωσης για να ξέρουν ποιος θα κάνει πρώτος, δεύτερος , τρίτος κ.λ.π γυμναστική. Πρότειναν να τα σκάσουν με λάχνισμα. Κατά την εφαρμογή παρατήρησαν πως χάνουν πολύ χρόνο.Πρότειναν να κάνουν κλήρωση αλλά δεν είχαν καρτέλες. 
Το επόμενο βήμα ήταν να δημιουργήσουν τις δικές τους καρτέλες και να βρουν ένα κουτί για να κάνουν κλήρωση. Το κάθε παιδί έφτιαξε τη δική του καρτέλα και αφού την τοποθέτησαν στο κουτί που μου ζήτησαν άρχισαν την κλήρωση και την ανάρτηση των καρτελών με τη σειρά που κληρώνονταν στον πίνακα. 
Στη συνέχεια ο προπονητής ζητούσε από τα παιδιά να κάνουν κοιλιακούς ή πους- απ . Κάθε προσπάθεια των παιδιών επιβραβευόταν από τον προπονητή με τέτοιο τρόπο που τους έκανε να προσπαθούν ακόμα περισσότερο. 
Ο προπονητής κρατούσε και σημειώσεις και έβαζε και βαθμολογία όπου το άριστα ήταν το 10.
Μπράβο στα παιδιά μας για το πολύ όμορφο ομαδικό παιχνίδι που ανέπτυξαν. Με έκαναν να νιώθω περήφανη για τον τρόπο με τον οποίον δημιούργησαν και διαχειρίστηκαν  το όλο τους παιχνίδι.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ
( Οι φωτογραφίες από τη στιγμή που αποφάσισαν να κάνουν κλήρωση. Κάθε παιδί έφτιαχνε τη δική του καρτέλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου