Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Του δρόμου το ασφαλές

 Σκεπτόμενες πως από την αρχή του μήνα Οκτώβρη δουλεύουμε το εργαστήριο δεξιοτήτων πάντα μέσα στην τάξη παίζοντας παιχνίδια αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα βιωματικό εργαστήρι και να θέσουμε σε εφαρμογή τα όσα έχουμε ακούσει στην τάξη. 

Επίσκεψη με ασφάλεια στην παιδική χαρά του χωριού μας.

Έχουμε συζητήσει με τα παιδιά πως θα πάμε στην παιδική χαρά όπως τους είχαμε υποσχεθεί γινόμαστε ένα αυτοσχέδιο τρένο με μηχανή και βαγόνια που όλοι όμως κρατούν ένα σκοινί για να μην μπορεί το τρένο να χαλά και να μην μπορούν τα βαγόνια να προσπερνούν το ένα το άλλο. 

( Στην αρχή και στο τέλος του τρένου υπάρχουν οι Νηπιαγωγοί οι οποίες φροντίζουν για την ασφάλεια των παιδιών και είναι έτοιμες να επέμβουν όπου χρειαστεί. Ένας από τους λόγους που επιμένουμε στο βιωματικό εργαστήριο είναι και το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα παιδιά καταφθάνουν στο σχολείο με αυτοκίνητο ή στην αγκαλιά του γονέα.. Επισκεπτόμενοι το χωριό μας προσφέρουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να εφαρμόζουν στην πράξη τα όσα έχουν ακούσει στα εργαστήρια ή έχουν παίξει. Περπατούν στους δρόμους που δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, δεν υπάρχουν διαβάσεις δεν υπάρχουν σήματα οδικής κυκλοφορίας που να προσφέρουν τις απαραίτητε πληροφορίες σε πεζούς και οδηγούς)

Επιλέγουν να περπατήσουν στο μοναδικό πεζοδρόμιο του χωριού, να περπατήσουν πάνω στην πλατεία, και να περπατούν στην άκρη του δρόμου. Βλέπουν ακούν αισθάνονται στις διαβάσεις και περνούν με ασφάλεια και ταχύτητα. Ανταμοιβή της προσπάθειάς τους η παραμονή τους στην παιδική χαρά του χωριού. 

Με το παιχνίδι εκεί διαπίστωσαν για άλλη μία φορά τη σπουδαιότητα της εφαρμογής των κανόνων. Τήρησαν όλους τους κανόνες και οι δικές μας παρεμβάσεις ελάχιστες. 

Κανόνες όπως δεν περνώ μπροστά από την κούνια δεν ανεβαίνω από την ανάποδη στην τσουλήθρα , περιμένω τη σειρά μου. Τους δόθηκε η ευκαιρία να πειραματιστούν στην τραμπάλα της παιδικής χαράς και να σκεφθούν τι θα πρέπει να κάνουν για να ισορροπήσει ή τι θα πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν το φίλο τους να κατέβει όταν εκείνος ήταν ελαφρύτερος από κείνον. 

Μπράβο σας παιδιά μας κάνατε πολύ περήφανες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου