Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Μαΐου συνέχεια

Ανακαλύψατε πως ο Μάιος είναι ο μήνας τον λουλουδιών. Μπορείτε να σκεφτείτε δικά σας ονόματα για το Μάιο; Μπορείς να τα γράψεις σε ένα φύλλο χαρτί και να μας τα στείλεις ή να τα γράψουν οι γονείς και να μας τα στείλουν.

Βάζω στη σειρά Θα πρέπει να βάλεις τις εικόνες στη σειρά έτσι ώστε το σποράκι να γίνει ένα όμορφο λουλούδι.Τις σέρνεις με το ποντίκι.

Γράμμα και εικόνα Θα δεις έναν παζλ που έχει φτιαχτεί με εικόνες και 6 γράμματα. Αν δε γνωρίζεις τα φυτά ή τα ζώα ζήτα βοήθεια από τη μαμά ή τον μπαμπά. Πάτα ένα γράμμα όποιο εσύ θέλεις και μετά προσπάθησε να δεις ποια εικόνα ξεκινάει με την ίδια φωνή. Θυμήσου γνωρίζεις όλες τις φωνές των γραμμάτων αν είσαι νήπιο, αν είσαι προνήπιο δεν πρόλαβες αν τις γνωρίσεις όλες και θα σε βοηθήσει η  μαμά και ο μπαμπάς. Όταν επιλέξεις σωστά η εικόνα θα φύγει και θα αποκαλύψει ένα μέρος από κάποια εικόνα που έχουμε κρύψει.

Μάντεψε: Τι είναι; Μικρά αινίγματα και εικόνες. Ζήτησε από έναν μεγάλο να σου διαβάσει τι λέει η εικόνα με τα γράμματα και μετά ακούμπησέ την σέρνοντάs την στην εικόνα που νομίζεις. Όταν τελειώσεις πάτα το κουμπάκι αν γίνουν όλα  πράσινα είναι σωστά αν γίνουν κόκκινα πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις. Θα εξαφανίσεις το σύνδεσμο των δύο εικόνων αν πατήσεις πάνω του.

Και επειδή ξέρουμε πως σας αρέσουν οι αριθμοί θέλεις να τους θυμηθούμε παίζοντας;. Το παιχνίδι αυτό όμως θα το φτιάξεις μόνος σου. Θα χρειαστείς πολύχρωμες ξυλομπογιές ή μαρκαδόρους και χαρτί λευκό που θα κόψεις σε μεγάλα τετράγωνα.
Θα μοιράσεις τα χαρτάκια στη μέση και στα μισά θα ζωγραφίσεις λουλούδια στα υπόλοιπα θα γράψεις αριθμούς από το 1-10 ή από το 1-5. Σε κάθε καρτέλα που ζωγράφισες πρέπει να είναι διαφορετικός αριθμός λουλουδιών π.χ Μία κάρτα με ένα λουλούδι, άλλη με δύο λουλούδια, σε άλλη τρία λουλούδια.....Μπορείς αν δε θες να ζωγραφίσεις να βρεις εικόνες από περιοδικά και εφημερίδες να τις κόψεις και να τις κολλήσεις στα άσπρα χαρτάκια.Όταν τελειώσεις μπορείς να ξεκινήσεις το παιχνίδι. Θα πρέπει κάτω από κάθε καρτέλα με λουλούδια ή τις εικόνες που κόλλησες  να βάλεις τον αριθμό που σου λέει ότι έχεις ζωγραφίσει τόσα λουλούδια ή έχεις κολλήσει τόσες εικόνες.
Και μην ξεχάσεις να μας στείλεις φωτογραφία με την κατασκευή σου.
Καλή σου διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου