Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Σήμερα τα παιδιά των δύο τμημάτων δούλεψαν μαζί. Αποφασίσαμε να δουλέψουμε από κοινού για την κατασκευή μασκών που θα χρειαστούμε κατά τη δραματοποίηση του παραμυθιού  "προσοχή το πρόβατο δαγκώνει". Το παραμύθι την πρώτη φορά που το διαβάσαμε στα παιδιά αποφάσισαν να το παίξουν. μοιράστηκαν  σε ομάδες, μοίρασαν τους ρόλους και στη συνέχεια κάθε ομάδα βιντεοσκοπήθηκε.
 Την επόμενη μέρα προβάλλαμε στα παιδιά τα βίντεο και αρχίσαμε να συζητάμε για το πώς κάθε ομάδα παρουσίασε το έργο. Ψήφισαν αμερόληπτα για τον κάθε ρόλο και από κοινού αποφάσισαν πως καλύτερο κακό πρόβατο ήταν στην 3η ομάδα, καλύτερος βοσκός ήταν στην 2η ομάδα αλλά περισσότερα λόγια έλεγε ο 1ος βοσκός. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η αντικειμενικότητα των παιδιών.
 Στη συνέχεια μας ανακοίνωσαν πως θέλουν να το παίξουν ξανά αλλά να έχουν και μάσκες αυτή τη φορά για τα πρόβατα και το βοσκό. Μετά από συζήτηση κατέληξαν στο άσπρο χρώμα για το πλήθος των προβάτων, το καφέ για το κακό και ότι για το βοσκό θα χρειαστούμε ένα καπέλο και μια κάπα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου