Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

1nip

Με λίγα λόγια η ιστορία:
Ο Αρλεκίνος και η δύναμη της φαντασίας, της αγάπης, της αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή... Ένα αγόρι φτωχό, που πιστεύει πως δεν μπορεί να συμμετέχει στο γλέντι της Αποκριάς, μόνο να κοιτάζει από μακριά τους άλλους με τις φανταχτερές και πλούσιες στολές τους, να διασκεδάζουν. Όμως πίσω του στέκει η μητέρα του. Η αγάπη κι η έννοια της για το γιο της, άγρυπνοι φρουροί, θα διώξουν μακριά του τη στενοχώρια. Το μαγικό μπαούλο ανοίγει, τα πολύχρωμα κουρέλια ενώνονται και η μητέρα Φαντασία, χαρίζει στο γιο της, την πιο όμορφη αποκριάτικη στολή.
Αφού η Προσκεκλημένη μας διάβασε στα παιδιά το παραμύθι ο Αρλεκίνος στη συνέχεια έπαιξαν δύο παιχνίδια. Βασισμένα στην ιστορία του Αρλεκίνου.
Αρλεκίνος 
Ένα παιδί φορούσε ένα καπέλο και ήταν ο  Αρλεκίνος. Με συνοδεία απαλής μουσικής τα παιδιά μπορούσαν να περπατούν ελεύθερα στο χώρο και όταν συναντούσαν κάποιον άλλον να τον χαιρετούν αλλά όταν συναντούσαν τον Αρλεκίνο  έπρεπε να τον χαιρετήσουν με τα δύο του χέρια και στη συνέχεια να πιαστούν από πίσω του. Σιγά σιγά φτιαχνόταν ένα πολύ μακρύ τρενάκι και όλοι γίνονταν Αρλεκίνου και χόρευαν στο ρυθμό της μουσικής που συνόδευε το παιχνίδι.
Ψάξε βρες την σερπαντίνα (παραλλαγή του κρυμμένου θησαυρού)
Η μουσικός που φιλοξενούσαμε στο σχολείο έδωσε στα παιδιά από ένα μουσικό όργανο. Εξήγησε στα παιδιά πως θα κρύψει μία σερπαντίνα και πως αν το παιδάκι πλησιάζει την σερπαντίνα πρέπει όλοι να χτυπούν τα μουσικά τους όργανα δυνατά. Αν το παιδί απομακρυνθεί από τη σερπαντίνα πρέπει τα παιδιά να χτυπούν πολύ απαλά τα όργανα.

Παίξαμε παιχνίδια στην αυλή όπως τα μουσικά καπέλα, ντύνω τον κλόουν όσο πιο γρήγορα μπορώ, και ταΐζω τον κλόουν με μπάλες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου