Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τα παιδιά καθώς έπαιζαν εχθές στη θέση μου ζητώντας από την υπόλοιπη ομάδα να διαβάσουν το Σπίτι του κάθε παιδιού που υπήρχε Ζωγραφισμένο με το συνθηματικό του όπως το συμφωνήσαμε Ο Σόλωνας διαβαζόταν ΣΟΛ Ο Μίμης διαβαζόταν ΜΙ Ο Λάκης διαβαζόταν ΛΑ διαπίστωσαν πως όπως διάβαζαν σχημάτιζαν και λεξούλες. Σήμερα λοιπόν αφού προσθέσαμε και την Ντόρα στην παρέα μας, που εξηγήσαμε πως πάντα φοράει ένα καπέλο στο κεφάλι της γιατί την ενοχλούν όλα τα καιρικά φαινόμενα, τα παιδιά πολύ γρήγορα εντόπισαν το συνθηματικό της ΝΤΟ το παιχνίδι από μουσικό μετατράπηκε σε αναγνώριση συλλαβών και δημιουργία λέξεων.
Σε χαρτί αποτυπώσαμε τα συνθηματικά ονόματα των φίλων μας και τοποθετήθηκαν στα τραπέζια. Το παιδί που κάθε φορά έπαιζε έπρεπε να μας διαβάζει αυτό που λέει η καρτέλα και στη συνέχεια να μαζεύει, να ανακατεύει και να τα τοποθετεί πάνω στα τραπέζια. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν μπορούσε να αναγνωρίσει πήγαινε κάποιο άλλο και το βοηθούσε διαβάζοντας το πρώτο γράμμα.
Αφού αναγνώριζαν όλοι τα 4 συνθηματικά ονόματα στη συνέχεια ζητούσα από κάθε παιδί να επιλέξει 2 καρτέλες και να σχηματίσει μία λέξη και να μας τη διαβάσει. Μετά άλλαζε τη θέση και διάβαζε την καινούρια λέξη. Αυτό το παιχνίδι ενθουσίασε τα παιδιά γιατί σχημάτιζαν λέξεις που δε σήμαιναν κάτι αλλά ήταν αστείες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου