Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

1η ημέρα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου

Με τις καταστάσεις μας στα χέρια υποδεχτήκαμε παλιούς και νέους μαθητές στα τμήματα μας. Όλοι στην ώρα τους περίμεναν να ανοίξει η εξώπορτα του σχολείου για να παραδώσουν τα παιδιά τους στις Νηπιαγωγούς. Παλιοί και νέοι μαθητές μπαίνουν στην τάξη αφού τους καλωσορίσουμε. Τακτοποιούν τις τσάντες τους και δειλά δειλά ρωτούν αν μπορούν να παίξουν ή να ζωγραφίσουν. Ο τόπος γεμίζει με φωνές αγκαλιές και φιλιά κάθε φορά που κάποιο παιδάκι καταφθάνει. Τα νήπια είναι εκείνα που δείχνουν στα προνήπια τι κάνουμε σε κάθε γωνιά.
Μαζευόμαστε στην παρεούλα και παίζουμε παιχνίδια γνωριμίας. Διερευνούμε μέσα από το παιχνίδι την παρατηρητικότητά τους και τη γνώση τους σχετικά με τα χρώματα. Περιγράφουμε κάποια χαρακτηριστικά ενός παιδιού και τα άλλα πρέπει να παρατηρήσουν να ταυτίσουν τα χρώματα που η Νηπιαγωγός λέει για να βρουν πιο παιδάκι είναι .
Παίζουμε με τις μαράκες τραγουδώντας ένα μικρό τραγούδι. Είμαι η ή ο ...................... παίζω τις μαράκες και τις δίνω στον ή στην ................................. Τα παιδιά αλλάζουν έτσι θέσεις κάθονται με νέα παιδιά αλλά και γνωρίζουν το όνομα του φίλου τους.
Νιώθουμε την ανάγκη των παιδιών να κινηθούν. Στον υπολογιστή το "χαμόγελο της Τζοκόντα" και τα παιδιά περπατούν καλημερίζοντας το φίλο που συναντούν με σιγανή φωνή όταν όμως η μουσική σταματά γίνονται αγάλματα ακούνητα αμίλητα αγέλαστα.
Χαρούμενα περνά η ώρα μέχρι που τα παιδιά διαμαρτύρονται πως πεινούν. Ένα καινούριο παιδί μαζί με ένα παλιό πηγαίνουν στη βρύση και πλένουν χέρια. Επιστρέφουν και παίρνουν την τσάντα τους, στρώνουν και περιμένουν τους φίλους τους για να φάνε.
Βγαίνουν στην αυλή τρέχουν, πηδούν στέκονται παρατηρούν.
Το διάλειμμα τελείωσε και όλοι μαζί στην αυλή παίζουμε παιχνίδια με το ταμπουρίνο να χτυπά περπάτημα. Σχηματίζουν ένα τρένο πίσω από τη συνάδελφο και περνούν τη γέφυρα που είναι σχεδιασμένη στην αυλή ένας ένας. Το ένα πόδι πίσω από το άλλο ταξιδεύει το σώμα των παιδιών από τη μία μεριά στην άλλη.
Ξεκουράζουμε τα παιδιά μας με  "το αεροπλάνο" της Κυνηγού Φλάμπουρα.
Η πτήση έλαβε τέλος με ασκήσεις χαλάρωσης και τα παιδιά αποχωρούν από το Νηπιαγωγείο.
Μπράβο στους μικρούς μας μαθητές αλλά και στους γονείς τους που τα είχαν προετοιμάσει τόσο καλά για το σχολείο που κανένα δεν ένιωσε την ανάγκη να παραμείνουν οι γονείς τους στο Νηπιαγωγείο.
Σας περιμένουμε αύριο με καινούριες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου