Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ταξίδι στην Πασχαλινοχώρα

Είμαστε στο δάσος της Πασχαλινοχώρας. Οι χωρικοί πιστεύουν πως μια κακιά μάγισσα ζει στο δάσος τους και κάθε χρόνο το Πάσχα ξυπνάει για να κλέψει όλες τις λαμπάδες και  τα κόκκινα αυγά. Ζει σε ένα τεράστιο πηγάδι.
Φτιάξαμε ένα τεράστιο πηγάδι από πλάκες αφρώδους υλικού και μέσα εκεί κλείσαμε τη μάγισσα με το ταμπουρίνο, το μουσικό της όργανο.
Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας τραγουδούν σε κύκλο γύρω από το πηγάδι
Μάγισσα μάγισσα βγες απ' το πηγάδι.
Η μάγισσα καλά κρυμμένη περιμένει να τελειώσουν τα παιδιά και απαντά χτυπώντας το ταμπουρίνο της : ω! ω! ω! σε λίγο θε να βγω κι αν θα βγω και θα με δείτε τότε θα με φοβηθείτε ω! ω! ω! σε λίγο θε να βγω.
Όσο η μάγισσα τραγουδά τα λόγια τα παιδιά κάνουν πως τραβούν σκοινιά για να ανεβάσουν τη μάγισσα από το πηγάδι.
Μόλις η μάγισσα φανερωθεί τα παιδιά απαντούν:
Μάγισσα πλησίασε κοντά. Μάγισσα δε σε φοβάμαι πια.
Καθώς τα παιδιά τραγουδούν πλησιάζουν τη μάγισσα την ακουμπούν και τη σπρώχνουν απαλά στο πηγάδι.
Τη μουσική μπορείτε να την ακούσετε πιο κάτω.


Εμείς παίξαμε και ακουστικά παιχνίδια αναγνώρισης της μουσική εναλλαγής στην ένταση απόδοσης του τραγουδιού .....Σκοπός βασικός αυτών των παιχνιδιών είναι η συγκέντρωση των παιδιών μιας και συνδυάζονται και με οπτικά σήματα από τη Νηπιαγωγό Δηλαδή τα χέρια γροθιά στο ύψος του στήθους σημαίνει απόλυτη ησυχία. Παλάμες ανοικτές στο ύψος του στήθους σημαίνει τραγουδώ κανονικά, χέρια χαμηλά ψιθυριστά, χέρια ψηλά δυνατά. Όταν τα χέρια κινούνται από κάτω προς τα πάνω η ένταση της φωνής αυξάνεται σταδιακά. Όταν τα χέρια κινούνται από ψηλά προς χαμηλά ελαττώνεται η ένταση της φωνής.
Ευχαριστώ πολύ την  Χρυσαφένια Βρακά μουσικό εκπαιδεύτρια της μουσικής ομάδας του συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Εύβοιας για το υλικό και τις ιδέες που επί δύο ολόκληρα χρόνια προσφέρει στα λιγοστά μέλη της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου