Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης Καραγκιόζη

Μία κοινή δράση δημοτικού και Νηπιαγωγείου η παρακολούθηση θεατρικής παράστασης Καραγκιόζη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Αφρατίου. Ανεβήκαμε λίγο νωρίτερα στην αίθουσα εκδηλώσεων για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να παρατηρήσουν το σκηνικό. Ένα σκηνικό γεμάτο με ήρωες του αγαπημένου Καραγκιόζη. Απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.
Γιατί ο Καραγκιόζης ήταν ξυπόλητος; Πόσα παιδιά έχει; Ποια είναι η γυναίκα του; Μάρκος Μπότσαρης όπως αυτόν που συναντήσαμε όταν μιλούσαμε για τον πόλεμο με τους Τούρκους;
Εντύπωση προκαλεί μία φιγούρα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν είναι άντρας ή γυναίκα. Φορά στο πρόσωπό της κάτι που το καλύπτει από τα μάτια και κάτω.
Γιατί τον έχουν ζωγραφίσει τόσο μεγάλο και οι υπόλοιποι είναι μικροί;
Σε λίγο χτύπησε και το κουδούνι του δημοτικού και παλιοί γνώριμοι σε μας τις Νηπιαγωγούς πλημμύρισαν την αίθουσα. Παίρνουν θέση και περιμένουν να ξεκινήσει η παράσταση.
Η εισαγωγή του Καραγκιόζη αφιερωμένη στο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αγγλία, γιατί όπως είπε και ο Καραγκιοζοπαίχτης ο Καραγκιόζης είναι πάντα επίκαιρος.
Ακολουθεί η παρουσίαση εκ μέρους του Καραγκιόζη των παιδιών του που φημίζονται για την εξυπνάδα τους.  Πιρικόγκος, Κολλητήρι και Κοπρίτης . Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις του πατέρα σκορπούν το γέλιο σε όλα τα παιδιά.


Αφοσιωμένα παρακολουθούν την παράσταση του Καραγκιόζη και βέβαια επί σκηνής ο αγαπημένος θείος του Καραγκιόζη ο Μπαρμπα- Γιώργος που πάντα επιτυγχάνει να τον κοροϊδέψει και να του αποσπάσει χρήματα. Την εμφάνισή του έκανε και ο αγαπημένος φίλος του ο Χατζηιβάτης ο οποίος πάντα πείθεται από τον Καραγκιόζη να συμμετέχει στην εξαπάτηση του κόσμου.
Απόλαυσαν πραγματικά την παράσταση και αποχώρησαν ενθουσιασμένα από την αίθουσα. Επιστρέψαμε στο Νηπιαγωγείο και ρωτούσαν αν θα δούμε και αύριο Καραγκιόζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου