Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


 Καλημέρα σας και καλή Μεγάλη εβδομάδα,πουλάκια μου.


 Αυτή την εβδομάδα σας προτείνουμε να φτιάξετε κουλουράκια με την μαμά. Κι επειδή εσείς είστε οι καλύτεροι ζαχαροπλάστες που έχω συναντήσει, ακόμη γεύομαι τα ωραία κουλουράκια που μου φτιάχνατε στο νηπιαγωγείο, πλάστε τα δικά σας σχέδια. Κουλουράκια-λαγουδάκια, σε σχήμα αυγού, πασχαλίτσας. Μπορείτε ακόμα να πλάσετε τα γράμματα του ονόματός σας με τη γλυκιά ζύμη και να μας στείλετε φωτογραφία την υπέροχη λιχουδιά του ονόματός σας.

Την Μεγάλη Πέμπτη βάψτε κόκκινα αυγά ή σε ότι άλλο χρώμα σας αρέσει. Κολλήστε αυτοκόλλητα στα αυγά ή χαρτοπετσέτες με πασχαλινά σχέδια, ζωγραφίστε πάνω σ'αυτά με μαρκαδόρους ή νερομπογιές. Μπορείτε να μαζέψετε μικρά παράξενα φύλλα από φυτά στην αυλή του σπιτιού σας, να τα βάλετε στα αυγά και να τα τοποθετήσετε μέσα σε ένα τούλι, να τα δέσετε και να τα βουτήξετε στην κόκκινη μπογιά. Το αυγό θα στολιστεί με το αποτύπωμα του φύλλου.


Για την  Μεγάλη Παρασκευή μπορείτε να ζωγραφίσετε τον σταυρό που σταυρώθηκε ο Χριστός να προσθέσετε παπαρούνες κι ότι άλλο θέλετε.


Μην ξεχάσεις κάθε σου προσπάθεια να μας την στείλεις με φωτογραφία .

Μπορείς αν διαβάσεις και το παραμύθι " Το Πάσχα του Πασχάλη" να μας ζωγραφίσεις εκείνο που σου άρεσε περισσότερο και να μας γράψεις και τον τίτλο της ζωγραφιάς σου όπως κάναμε στο σχολείο.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και πάνω απ' όλα ΥΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου