Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Πάσχα

Αγαπημένα μας παιδιά καλημέρα και πάλι. Κάθε μέρα μας λείπετε όλο και πιο πολύ. αν αυτή την εβδομάδα βρισκόμασταν στο σχολείο θα είχαμε ξεκινήσει τις πασχαλινές μας κατασκευές. Θα φτιάχναμε λαμπάδες κάρτες λαζαράκια θα στολίζαμε το καλάθι του Λάζαρου με λουλούδια της άνοιξης, θα μαθαίναμε το μοιρολόι του Λάζαρου και θα ανυπομονούσατε να πάμε στο χωριό να τραγουδήσουμε και να γεμίσουμε το καλάθι μας με τα κεράσματα των ανθρώπων. Όμως κι αν είμαστε χώρια μπορούμε να φανταστούμε πως θα περνούσαμε την εβδομάδα πριν να κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα. 
Για να  βοηθήσουμε τα νήπια να θυμηθούν και τα προνήπια να φανταστούν σας ετοιμάσαμε τα πιο κάτω βίντεο. Αν θυμάμαι καλά σε κάθε ανάρτηση του σχολείου μας υπάρχει, και ελπίζω να το απολαύσεις. 
Τη Δευτέρα της τελευταίας εβδομάδας θα έφερνες στο σχολείο 2 αυγά βραστά .
Την Τρίτη θα τα βάφαμε όλοι μαζί.


Εσύ μπορείς, αν θέλεις, να ζωγραφίσεις αυγά και να τα μεταμορφώσεις σε ζωάκια και να μας στείλεις φωτογραφία με τα σχέδιά σου. Για να σε βοηθήσουμε σου προτείνουμε ιδέες


 Θυμήσου πως θα ζωγράφιζες μαζί μας στο σχολείο. Θα ζωγράφιζες χρησιμοποιώντας τις γραμμές. Σκέψου λοιπόν με ποια γραμμή θα έφτιαχνες ένα αυγό ;


 Τι θα συμπλήρωνες για να το μεταμορφώσεις;


Και βέβαια μπορείς να τις φτιάξεις όλες, αν θέλεις, αλλά όχι την ίδια μέρα  Κάποιες από αυτές τις ζωγραφιές μπορείς να τις μεταμορφώσεις σε πασχαλινή κάρτα ή να φτιάξεις μια που έχεις σκεφτεί μόνος σου και να γράψεις τις ευχές σου για το Πάσχα. 
Ότι κι αν δημιουργήσεις μην ξεχάσεις να μας το στείλεις.
Μπορείς όμως να απολαύσεις τις ζωγραφιές παίζοντας μαζί τους παρακάτω.

Παζλ ηλεκτρονικό
Με το ποντίκι του υπολογιστή σέρνεις τα κομμάτια του παζλ και προσπαθείς να τα βάλεις στη θέση του . Καλή επιτυχία.


Για να σε βοηθήσουμε σου λέμε ότι τα παζλ αυτά είναι δύο από τις εικόνες που σου προτείναμε για να ζωγραφίσεις



Την Τετάρτη της τελευταίας εβδομάδας πριν τις διακοπές του Πάσχα θα στολίζαμε το καλάθι του Λάζαρου με τα ανοιξιάτικα λουλούδια που θα είχες φέρει στο σχολείο.
Μπορείς να ζωγραφίσεις κι εσύ, αν βέβαια θέλεις, ένα στολισμένο με λουλούδια καλάθι ή και να στολίσεις με την μαμά ένα καλάθι και να μας στείλεις φωτογραφία του στο mail , mail@nip- afrat.eyv.sch.gr 

Κι όταν θα κόβαμε το έκτο ποδαράκι της κυρά Σαρακοστής θα μαθαίναμε και το τραγουδάκι, μιας και θα ξέραμε πως η γιορτή της Αναστάσεως θα ήταν πάρα πολύ κοντά. 
Βάγια - βάγια των Βαγιών τρώμε ψάρι και κολιό 
και την άλλη Κυριακή τρώμε το ψητό αρνί

Το τραγούδι για την Κυριακή των Βαϊων


Μπορείς να το ακούσεις πολλές φορές μέχρι να το μάθεις και το Σάββατο του Λαζάρου να το τραγουδήσεις στη μαμά και στο μπαμπά αλλά και σε όποιον μπορείς να συνδεθείς χρησιμοποιώντας εφαρμογές του διαδικτύου (skype, messenger, viber). Σε αυτό θα σε βοηθήσει η μαμά και ο μπαμπάς. 
Για να βοηθήσουμε τους γονείς γράφουμε και τα λόγια: 
Εις την πόλη Βηθανία κλαίει η Μάρθα κι η Μαρία 
κλαίνε για τον αδερφό τους που τον είχαν καρδιακό τους.
Πες μας Λάζαρε τι είδες εις τον Άδη που επήγες
είδα φόβους είδα τρόμους είδα βάσανα και πόνους
Δώστε μου λίγο κρασάκι να ποτίσω το φαρμάκι
δώστε μου λίγο νεράκι να ποτίσω το φαρμάκι.

Το μοιρολόι του Λαζάρου



Και επειδή μας αρέσει πολύ και το παιχνίδι στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρεις κι ένα πασχαλινό παιχνίδι που θα παίζαμε αν βρισκόμασταν στο αγαπημένο μας σχολείο. Πάτησε το σύνδεσμο για να μπορέσεις να το μάθεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου