Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Αγιασμός

 Σύμφωνα με την υπ. αριθμ Φ7/111089 /Δ1/9-9-2021 του ΥΠΑΙΘ ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:00 πμ. στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Τα παιδιά θα προσέλθουν στο Σχολείο με τους συνοδούς τους και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του Αγιασμού , σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Σχολείου, που περιλαμβάνει οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του Σχολείου κι ενημέρωση των γονέων. Μετά την ενημέρωση θα αποχωρήσουν όλοι από το Σχολείο.

Υπενθυμίζουμε ότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τα νήπια - προνήπια. Εξαιρούνται του μέτρου, οι μαθητές που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Η είσοδος των νηπίων - προνηπίων στο Σχολείο θα γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την Δευτέρα 13/9 ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στο Σχολείο, δηλαδή οι μαθητές κατά την είσοδο τους πρέπει να επιδείξουν το αρνητικό αποτέλεσμα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο.

Παρακαλούμε τους γονείς – συνοδούς κατά την παραμονή σας στο χώρο πέριξ του Σχολείου και κατά την παραλαβή των μαθητών να τηρείτε τα μέτρα αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού (μάσκες –αποστάσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου