Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Καθημερινότητα

Μία πολύ σημαντική πηγή άντλησης για τον κόσμο των γραμμάτων είναι η καθημερινή ρουτίνα στο Νηπιαγωγείο.Η καθημερινή μας ρουτίνα περιλαμβάνει τον πίνακα καθηκόντων όπου τα παιδιά καλούνται χρησιμοποιώντας τον πίνακα αναφοράς των ονομάτων να βρουν τι δουλειά κάνει ο καθένας. Στη συνέχεια καλούνται τα παιδιά να βρουν τα προνήπια τη δική τους καρτέλα με το όνομά τους να αιτιολογήσουν γιατί νομίζουν ότι είναι η δική τους καρτέλα και τα νήπια που είναι εξοικειωμένα με τη διαδικασία καλούνται να βρουν συγκεκριμένο όνομα από τον υπεύθυνο. Ύστερα χρησιμοποιώντας τον πίνακα αναφοράς του καιρού και των ημερών ο υπεύθυνος θα βρει την καρτέλα της ημέρας αλλά και του καιρού.
Η καθημερινή μας ρουτίνα συνεχίζεται συμπληρώνοντας το πόσα παιδιά λείπουν και σιγά σιγά θα εμπλουτιστεί και με το θερμόμετρο όπου θα καταγράφουμε σε πίνακα τη θερμοκρασία της ημέρας.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν το παιδί σιγά σιγά να εξοικειωθεί με τα σύμβολα των γραμμάτων αλλά και των αριθμών. Επίσης θα το βοηθήσουν να μάθει τις ημέρες της εβδομάδας, τη σειρά των αριθμών ..........


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου