Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Το πρώτο μας εξώφυλλο - Παγκόσμια ημέρα αθλητισμού

Ένας μήνας πέρασε από την ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία. Σχεδόν κάθε μέρα τα παιδιά μας περνούν από τη γωνιά της ζωγραφικής όπου το καθένα αποτυπώνει τη δική του φαντασία στο χαρτί.
Αποχαιρετώντας το μήνα φτιάχνουμε και τις ζωγραφιές των παιδιών σε ένα βιβλίο που θα έχει το δικό του εξώφυλλο και ξεφυλλίζοντάς το θα μπορούσε να μας διηγηθεί τη δική του ιστορία. Μέσα από αυτό το βιβλιαράκι μπορούμε να παρακολουθήσουμε και την εξέλιξη του παιδιού σε πολλούς τομείς όπως την πρόοδό του στη ζωγραφική, την πρόοδο στην αποτύπωση του ονόματός του κλπ
Να λοιπόν το 1ο μας εξώφυλλο ( όλα τα παιδιά δουλεύουν πάνω στο ίδιο θέμα ) Θέμα για το μήνα Σεπτέμβριο ήταν το σχολείο.

Αυτά τα εξώφυλλα τα δημιούργησαν με τη βοήθεια φύλλων εφημερίδας και μαρκαδόρο. Επιλέχθηκε αυτή η δραστηριότητα για να διαπιστώσουμε τη δυνατότητα χειρισμού του ψαλιδιού αλλά και το αν τα παιδιά ακολουθώντας συγκεκριμένες εντολές μπορούν να εμφανίσουν συγκεκριμένα σχήματα που θα το βοηθήσουν σιγά σιγά να φύγουν από το στάδιο της μουντζούρας.



Δύο από τα βιντεάκια που παρακολουθήσαμε μαζί με τα παιδιά. Αφιερωμένα και τα 2 στη σημασία του αθλητισμού..
Στη συζήτηση που ακολούθησε σχετικά με τα αθλήματα τα παιδιά ανέφεραν και τους ολυμπιακούς αγώνες μην μπορώντας όμως να εξηγήσουν τι ακριβώς ήταν αυτοί οι αγώνες. 
Το πιο κάτω βίντεο θα το παρακολουθήσουμε αύριο για να μάθουμε κάποια πράγματα για τους ολυμπιακούς αγώνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου