Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Eργαστήρια

Η νέα συνάδελφος του σχολείου μας έφερε μαζί της και μία καινούρια καινοτόμα ιδέα. Μία ιδέα που άνοιγε πραγματικά το σχολείο μας στην κοινωνία. Μία ιδέα που θα δώσει την ευκαιρία  στους γονείς. να συμμετέχουν ενεργά στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές αλλά και να παρατηρήσουν τον τρόπο με τον οποίον δουλεύει το παιδί τους μέσα σε μία ομάδα. Μόνος μας φόβος αν θα μπορέσει ο γονιός να συνεργαστεί με όλα τα παιδιά της ομάδας που θα είναι υπεύθυνος και να μην στρέψει αποκλειστικά την προσοχή του στο παιδί του που θα είναι μέλος της ομάδας που θα απασχολήσει.
Θέτοντας σε εφαρμογή την ιδέα δώσαμε και την ευκαιρία στο γονιό να αντιληφθεί τις δυσκολίες της δουλειάς μας καθώς εκείνος μέσα από την εφαρμογή της θα έμπαινε στη θέση τη δική μας.
Αρχές Δεκεμβρίου ανακοινώνουμε το πρόγραμμα με τις κατασκευές και καλούμε το γονιό να δηλώσει συμμετοχή στα εργαστήρια. Πολύ γρήγορα οι θέσεις κλείνουν και πολλοί γονείς ρωτούν αν θα μπορούσαν να παραβρίσκονται σε όλα τα εργαστήρια. (Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε και τις 4 ημέρες όλους τους γονείς και να συμμετείχαν όλοι σε όλες τις δραστηριότητες.)
18 /12/2017
Πρώτη μέρα των εργαστηριών και τα παιδιά υποδέχονται τους γονείς με το τραγούδι χιόνια στο καμπαναριό. Από τον υπολογιστή ακούγεται απαλή χριστουγεννιάτικη μουσική και αρχίζει το πνεύμα των Χριστουγέννων να αγγίζει και τους γονείς.


Κάποιοι γονείς δηλώνουν ενθουσιασμένοι και καταθέτουν τη γνώμη τους:
Αυτό που φέτος σκεφτήκατε είναι πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε γιορτή.
Πάρα πολύ ωραία δραστηριότητα. Περάσαμε καταπληκτικά μήπως θα μπορούσαμε να λάβουμεμέρος και σε άλλη δραστηριότητα;

!9/12/2017
Κατασκευή κηροπηγίου
Τα παιδιά και σήμερα καλωσορίζουν τους γονείς με χριστουγεννιάτικο τραγούδι.
Σε δυο μεριές της αίθουσας υπάρχουν καλάθια με φυσικά υλικά όπως κυπαρισσόμηλα, κουκουνάρια, βελανίδια, κανέλες κάποια άλλα φυσικά υλικά που δε γνωρίζω το όνομά τους αλλά έχουν το σχήμα λουλουδιού. Σε κάθε τραπεζάκι υπάρχει κόλλα και πινέλα. τα παιδιά κινούνται με τον αρχηγό της ομάδας και επιλέγουν το καθένα τα υλικά που θα χρειαστεί για να διακοσμήσει το δικό του cd.
Επιστρέφουν στο τραπέζι και αρχίζουν την κατασκευή. Λίγο τα δυσκολεύει η κόλλα που είναι ρευστή και χρειάζεται χρόνο για να σταθεροποιήσει το υλικό που έχουν τοποθετήσει. Πασπαλίζουν με χρυσόσκονη και έτοιμο το κηροπήγιο.



Έκπληξη για μας η μαμά που όταν τελείωσε η δραστηριότητα μάζεψε την ομάδα της και μέλη από τις άλλες ομάδες και έστησε χορό με το χριστουγεννιάτικο τραγούδι που μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.

Η γιορτινή μας διάθεση μεταφέρετε στην αυλή όπου παιδιά και γονείς παίζουν το αγαπημένο μας παιχνίδι "Ο καλλικάνταζαρος"

19/12/2017 και 20/12/2017
Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής , κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών 


Μία εβδομάδα δημιουργική με πολύ μουσική και παιχνίδι έφτασε στο τέλος της σας ευχόμαστε καλές γιορτές και καλή χρονιά με υγεία ευτυχία αγάπη δημιουργικότητα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου