Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Τα παιδιά στην τάξη παρατηρούν ότι στο ταβάνι της τάξης φαίνονται μικρά ουράνια τόξα για λίγο και μετά εξαφανίζονται. Ξεκινούν λοιπόν τις υποθέσεις τους ότι αυτό συμβαίνει
  1. Γιατί το παιδάκι που κάθεται στον ήλιο έχει στην μπλούζα του πούλιες
  2. Γιατί τα παπούτσια της Χαράς έχουν στρασάκια και η μπλούζα της το ίδιο.
  3. Γιατί τα παπούτσια της Στεφανίας λαμπυρίζουν 
Όλες όμως οι υποθέσεις τους απορρίφθηκαν γιατί παρατήρησαν πως κανένα από τα παιδιά που πρότειναν δε χτυπούσε ο ήλιος. Τα παροτρύνω να παρατηρήσουν ακόμη προσεκτικότερα τα παιδιά που κάθονται στον ήλιο, μιας και έχουν εντοπίσει ότι από κει προέρχονται τα μικρά ουράνια τόξα. Σηκώνονται παρατηρούν και διαπιστώνουν ότι στο κοκαλάκι ενός κοριτσιού υπάρχει ένα μικρό γυαλάκι. Περήφανη που οι μικροί επιστήμονες παρατηρούν, εξιχνιάζουν καταλήγουν σε συμπεράσματα. 
Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σημερινή μας μελέτη και η δημιουργηθείσα απορία, Γιατί ενώ και το cd και ο ψεύτικος καθρέφτης ανακλούν το φως , δεν αναλύουν και τα δύο το φως. (Ερώτηση που τα προέτρεψα να συζητήσουν και με τους γονείς τους) 
Με εξέπληξε η απάντηση του μικρού μαθητή :Κυρία το γυαλί που είναι φτιαγμένα τα 2 πράγματα είναι διαφορετικό. 
Το ταξίδι στον κόσμο των φυσικών επιστημών θα συνεχιστεί μελετώντας την ποσότητα των χρωμάτων του ουράνιου τόξου και το ποια χρώματα συναντάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου