Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Από την αρχή της εβδομάδας κατά την ώρα των ελεύθερων δραστηριοτήτων στη γωνιά της ζωγραφικής παρουσιάστηκαν θέματα ανομοιογενή για τα παιδιά . Επίσης μία μέρα το θέμα στη ζωγραφική ήταν ελεύθερο.  Σκοπός των θεμάτων να δημιουργήσουν τα παιδιά μία ατομική ιστορία βασισμένη στις εικόνες που τα ίδια είχαν επιλέξει. Η μόνο βοήθεια που δόθηκε στα παιδιά ήταν :
Η ιστορία ξεκινά με τη φράση Μία φορά κι έναν καιρό ...... μετά θα πρέπει να σκεφτείτε ποιος είναι ο ήρωας της ιστορίας σας , τι του συμβαίνει και να φτιάξετε την ιστορία σας χρησιμοποιώντας και τις εικόνες που επιλέξατε και όπως όλες οι ιστορίες έτσι κι αυτή που θα φτιάξετε θα τελειώνει με τη φράση ....και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα συμπληρώνουν τα παιδιά.
Δούλεψαν το καθένα ατομικά.

Η Ελπίδα από τι πέντε ζωγραφιές επέλεξε τη φώκια το ουράνιο τόξο και το χαρταετό.

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ουράνιο τόξο . Δίπλα του πετούσε ένας χαρταετός μα φύσηξε δυνατός αέρας και ο χαρταετός ξέφυγε από τα χέρια του κοριτσιού, που τον κρατούσε. Τότε ήρθε μία φώκια χτύπησε δυνατά τα χέρια της και τα πόδια της και άρχισε να πετάει. Έφτασε το χαρταετό τον έπιασε και τον έδωσε στο κοριτσάκι. Αυτό άρχισε τότε να γελάει κι έγινε φίλη με τη φώκια και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Η Ρένια επέλεξε τον χαρταετό, ένα δεντρόσπιτο και μία πολύχρωμη φώκια.
Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που έιχε ένα πολύχρωμο χαρταετό. Μία νύχτα η αδερφή του το κάλεσε μαζί με την πολύχρωμη φώκια σε ένα τσάι πάρτι στο δεντρόσπιτο της αυλής. Η φώκια όμως ήταν προσκαλεσμένη και σε κάποιο άλλο πάρτι και δεν ήξερε σε πιο ήθελε να πάει. Αποφάσισε λοιπόν να ταξιδέψει σε άλλη χώρα μαζί μα την κιθάρα της. Όμως εκεί κάποιος την άρπαξε και την έκανε κατοικίδιο . Δεν της άρεσε καθόλου, γι αυτό και το έσκασε και πήγε στο δεντρόσπιτο.
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Η Χαρούλα επέλεξε το ρομπότ μία μάγισσα και το σπιτάκι με τα δέντρα και τις ταμπέλες

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ρομπότ και μία μάγισσα που είδαν ένα δέντρο ψηλό με δύο κορίτσια. Δίπλα στα κορίτσια υπήρχαν ταμπέλες που έγραφαν ναι και όχι. Παραξενεύτηκαν πολύ και αναρωτήθηκαν ποιος να τις έφτιαξε; Ρώτησαν τα κορίτσια μα κι αυτά δεν ήξεραν και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Η Ιουλία επέλεξε τη φώκια το χαρταετό και την αλεπού.

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν μία φώκια με τσάντα και καπέλο.Αυτή την κοιτούσε από ψηλά ο χαρταετός. Κοιτούσε όμως και την αλεπού και ήθελε να τις προσκαλέσει να κάνουν όλοι μαζί παρέα. Όμως δεν μπορούσε να το κάνει γιατί τον κρατούσε από το σπάγκο ένα κοριτσάκι. Σκέφτηκε τότε να πάει πολύ ψηλά και να σπάσει το σπάγκο. Πέτυχε και ελεύθερος πια ζήτησε από τη φώκια και την αλεπού να κάνουν παρέα. Έγιναν φίλοι όλοι και έπαιζαν παιχνίδια και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Η Άννα επέλεξε το ρομπότ τη γάτα και τον χαρταετό

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που πετούσε το χαρταετό της. Φύσηξε όμως δυνατός αέρας και τον έχασε. Η γάτα γρήγορα ξεκίνησε να τον βρει. Το κοριτσάκι όμως είχε πάει στον μπαμπά του με κλάματα και του έλεγε πως είχε χάσει το χαρταετό του. Τότε εμφανίστηκε η γάτα της που κρατούσε το χαρταετό στο στόμα της και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.


Ο Παύλος επέλεξε την αλεπού το χαρταετό και τη φώκια.

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδάκι που είχε ένα χαρταετό . Το παιδάκι τον έχασε και τον βρήκε η φώκια και τον πήγαινε στο παιδάκι αλλά είδε την αλεπού μπροστά της και τρόμαξε. Ο χαρταετός τότε πέταξε ψηλά και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.


Η Χαρά διάλεξε το ρομπότ τη μάγισσα και το ελεύθερο θέμα.

Η μάγισσα είδε τα παιδάκια που τους έκανε μάγια και μετά πήγαν σπίτι τους.

Ο Χάρης δούλεψε με δύο ζωγραφιές μόνο, γιατί ήταν άρρωστος, την αλεπού και τη φώκια.
(Όταν έφτασε η σειρά του να διηγηθεί την ιστορία του είπε πως δεν είχε σκεφτεί κάποια ιστορία, θέλοντας να αποφύγει τη διήγηση στους φίλους του. Τα παιδιά όμως πρότειναν να του δώσουμε χρόνο να σκεφτεί ξανά και μετά να την πει.)

Ήταν ένα παιδάκι που πετούσε χαρταετό , που συνάντησε ένα αεροπλάνο και του τον χάλασε.


Ο Θοδωρής διάλεξε τη μάγισσα το χαρταετό και την αλεπού

Ήταν μία φορά κι έναν καιρό μία μάγισσα που κολυμπούσε, κρατώντας το χαρταετό της και η αλεπού τη ρώτησε αν μπορεί να πάρει το χαρταετό και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Ο Κωνσταντίνος ο Κοτταράς διάλεξε τη μάγισσα το ελεύθερο θέα και την αλεπού.

Ήταν μια φορά και έναν καιρό μία μάγισσα που ήθελε να κάνει μάγια στους ανθρώπους. Έκανε μάγια και τους έκανε όλου βατράχους. Τότε συνάντησε μία αλεπού και της είπε ότι θα της κάνει μάγια. Η αλεπού έφυγε τρέχοντας και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.


Η Στεφανία διάλεξε το ρομπότ τη φώκια και τη μάγισσα.

Μία μάγισσα βρήκε μία φώκια μωρό την πήγε σπίτι της, της έδωσε γάλα και νερό και τη φρόντισε για να μεγαλώσει.


Ο Βασίλης διάλεξε τη φώκια τη μάγισσα και την αλεπού.

Μία φορά κι έναν καιρό η μάγισσα πήγε στο δάσος. Εκεί συνάντησε τη φώκια που κολυμπούσε στο ποτάμι. Συνέχισε και στο δρόμο τηςσυνάντησε την αλεπού που της έλεγε συνεχώς τι να κάνει. Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Περήφανη για τις ιστορίες που δημιούργησαν τα παιδιά μας . Μπράβο σας παιδιά.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου