Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Λαδένιος και τενεκεδάκια επί σκηνής

Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα, πιστοί στο ραντεβού μας, παίζουμε κουκλοθέατρο. Τα τενεκεδάκια επί σκηνής και το έργο ξεκινά. Η συμμετοχή των παιδιών τόσο ζωντανή, τόσο έντονη. Συμπάσχουν με τους ταλαιπωρημένους ήρωες από την παρουσία του Λαδένιου, εκείνου που αποφάσισε μόνος του να γίνει αρχηγός και να μοιράζει διαταγές αλλά και να στερεί από τις κατοίκους της Τενεκεδούπολης φαγητό, ελευθερία. Μέχρι που αποφάσισαν πως όλοι μαζί είναι πιο δυνατοί και έδιωξαν τον Λαδένιο.
Μέσα από την παρουσίαση των ηρώων τα παιδιά κλήθηκαν να μαντέψουν τα ονόματά τους, ή να μαντέψουν με τι ήταν γεμάτα όταν βρίσκονταν στο ράφι του σπιτιού μας ή στο ράφι του μπακάλικου ή της υπεραγοράς τροφίμων.
Τα παιδιά συμπάσχουν προτρέποντας το Λαδένιο να εξαφανιστεί, τονίζοντας του ότι είναι πολύ κακός, ότι είναι άδικα τα όσα διατάζει. 
Κλήθηκαν κατά τη διάρκεια του έργου να προτείνουν λύσεις για να διώξουν το Λαδένιο. 
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας είστε καταπληκτικοί.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το κουκλοθέατρο που παίξαμε στα παιδιά εδώ. Ένα κουκλοθέατρο που παρουσιάστηκε στα παιδιά της τάξεως του σχολικού έτους 2017, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου