Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Ενεργά σχολεία μία Οικοσυμμαχία

Και το πρόγραμμα e - twinning ξεκινά με το απολαυστικό βίντεο του Bozzetto για τον πλανήτη που συνεχίζουμε να καταστρέφουμε. 
Τα παιδιά αρχικά παρακολούθησαν το βίντεο και στη συνέχεια ρωτήθηκαν από τις Νηπιαγωγούς σχετικά με αυτό που παρακολούθησαν. 
  1. Είδα μια γάτα
  2. Νερό βρώμικο 
  3. Αυτοκίνητο
  4. Σκουπίδια
Παρατηρώντας πως τα παιδιά αναφέρουν μεμονωμένες εικόνες παρακολουθήσαμε και πάλι το βίντεο παγώνοντας την εικόνα και προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να μελετήσουν καλύτερα τις σκηνές που πέρασαν. Τώρα αναφέρονται στο γενικό πλαίσιο του κάθε κομματιού συγκρίνοντάς τα με την καθημερινότητά τους, δηλαδή τι κάνουν οι άνθρωποι  στις ανάλογε περιπτώσεις. 
Εκείνο βέβαια που δυσκόλεψε αρκετά παιδιά είναι το πρώτο κομμάτι του βίντεο με το θερμοστάτη καλοριφέρ που σε αρκετά παιδιά πλέον δεν υπάρχει στην καθημερινότητά τους μιας και αυτός αντικαταστάθηκε με ξυλόσομπες και τζάκια. 
Προβληματίστηκαν με τον γκρίζο καπνό που κάλυπτε σχεδόν τα πάντα αλλά αδυνατούσαν να το εντάξουν στη δική τους καθημερινότητα μιας και ζώντας σε χωριό απολαμβάνουν καθημερινά σχεδόν την επαφή με τη φύση και τον καθαρό αέρα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου