Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δημοκρατία - Δικτατορία

Με αφορμή τις έννοιες δημοκρατία- δικτατορία που αναφέραμε τις προηγούμενες μέρες με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνίου αποφασίσαμε να κάνουμε εκλογές στο νηπιαγωγείο μας, για να ψηφίσουμε και να βγάλουμε έναν αρχηγό - πρόεδρο στην τάξη μας.
Με κλήρωση επιλέξαμε 2 παιδιά τα οποία θα είναι η εφορευτική επιτροπή . Το ένα από τα 2 παιδιά γράφει τα ονόματα των παιδιών που έρχονται να ψηφίσουν και το άλλο δίνει τα ψηφοδέλτια και ανοίγει την κάλπη. Το ψηφοδέλτιο είναι μαι λευκή σελίδα στην οποία θα γράψουν το όνομα του παιδιού που θέλουν να ψηφίσουν.
Χρησιμοποιώντας ένα πανί απομονώσαμε μία γωνιά του σχολείου. Εκεί τοποθετήσαμε ένα τραπέζι που πάνω του υπάρχει ένας κατάλογος με τα ονόματα των παιδιών και τη φωτογραφία του κάθε παιδιού δίπλα στο όνομα ώστε να μπορούν να γράψουν το όνομα του παιδιού.
Στη συνέχεια διπλώνουν το χαρτί - ψηφοδέλτιο και το ρίχνουν μέσα στην κάλπη. Με το τέλος της διαδικασίας καθίσαμε στην παρεούλα για να αποτυπώσουμε στον πίνακα τα αποτελέσματα των εκλογών. Για την αποτύπωση των αποτελεσμάτων ΄χρησιμοποιήσαμε πίνακα μονής εισόδου.Καταγράψαμε τα ονόματα των παιδιών  δίπλα τοποθετούσαν ένα σταυρό στο αντίστοιχο όνομα.
Αφού τελείωσε η καταμέτρηση, επεξεργαστήκαμε τις πληροφορίες του πίνακα αποτύπωσης.
Ποιος έχει τις περισσότερους ψήφους;
Ποιος τους λιγότερους;
Πόσους ψήφους πήρε το κάθε παιδί;
Μετά την επεξεργασία των πληροφοριών καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα.
Τέσσερα παιδιά ισοψήφισαν και γι αυτό θα επαναλάβουμε την ψηφοφορία αλλά στην επανάληψη θα πάρουν μέρος μόνο τα παιδιά που ισοψήφισαν.
Στο video που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε στιγμιότυπα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου