Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Χελιδόνες και χελιδονίσματα

1η Μαρτίου σήμερα και το πρώτο παιδί της άνοιξης το υποδεχόμαστε κατασκευάζοντας χελιδόνες αλλά και τοποθετώντας στο χέρι των παιδιών την ασπροκόκκινη κλωστή, το βραχιολάκι του Μάρτη

Όταν όλα τα παιδιά κατασκεύασαν το καθένα τη δική του χελιδόνα και έμαθαν και το τραγούδι υποσχέθηκα ότι θα πάμε στο δημοτικό και θα τους τραγουδήσουμε τα κάλαντα της άνοιξης. Τα παιδιά όταν άκουσαν ότι θα επισκεφθούμε το δημοτικό άρχισαν να χοροπηδούν από τη χαρά τους. Άλλα έλεγαν ότι θα δούμε τους περσινούς μας φίλους, άλλα έλεγαν ότι θα συναντήσουν τα αδέρφια τους και ο ενθουσιασμός τους ,παρέσυρε και όλα τα παιδιά.
Ξεκινούν πρόβες. Τραγουδούν και δοκιμάζουν τη φωνή τους. Άλλοτε δυνατά άλλοτε σιγανά. Προσπαθούν να καθορίσουν την ένταση στη φωνή τους για  να ακούγονται όμορφα. Ζητούν και τις χελιδόνες τους μετά από λίγο για να συνοδέψουν οι ήχοι από το κουδουνάκι μελωδικά τη φωνή τους.
Προσπαθούν να τις στριφογυρίσουν ανάμεσα στις παλάμες τους για να δώσουν την εντύπωση ότι το χελιδόνι πετά.


Μαζί τα παιδιά των δύο τμημάτων ξεκινάμε για το δημοτικό. Επισκεφτόμαστε κάθε τάξη ξεχωριστά. τα παιδιά χτυπούν την πόρτα και όταν ανοίγουν συναντούν το ζεστό καλωσόρισμα του δασκάλου αλλά και των παιδιών. Όλα μαζί τραγουδούν και είναι περήφανα. Τα παρακολουθούμε και κοιτάμε πως τα βλέμματά τους σεργιανίζουν σε κάθε τοίχο της τάξης. Κοιτούν τους παλιούς τους φίλους. Τους χαιρετούν ονομαστικά. Τελειώνοντας αποχαιρετούν ευχόμενα καλή άνοιξη.
Στιγμιότυπα από την επίσκεψή μας στο δημοτικό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου