Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Φύλλο εργασίας μαθηματικών.

Έδειξα στα παιδιά το φύλλο εργασίας το οποίο και σχεδίασα στον πίνακα. Η πρώτη εντύπωση των παιδιών ήταν πως είναι πάρα πολύ δύσκολο και ότι δεν θα τα καταφέρουν. Δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά προσπαθώ λέει ένα παιδάκι.
Παιδιά θα το δείξουμε πρώτα στον πίνακα και μετά θα συζητήσουμε τις δυσκολίες. Ποιος θέλει να έρθει; Πρόθυμα όλα τα παιδιά. αφού επέλεξα ένα του εξήγησα ότι εγώ θα χτυπώ στο ταμπουρίνο και κάθε φορά που θα ακούς ένα χτύπημα εσύ θα σημειώνεις μία γραμμή. Όταν πω αλλάζω τετράγωνο πρέπει να κάνεις το ίδιο στο επόμενο τετράγωνο. Πάμε λοιπόν να το δοκιμάσουμε.
Παρατηρώντας τα υπόλοιπα ότι απλώς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά λένε ότι δεν καθόλου δύσκολο αλλά πρέπει να κάνουν ησυχία και να ακούν το ταμπουρίνο. 
Αφού γεμίσαμε όλα τα τετράγωνα με γραμμές τώρα πρέπει να μετρήσω τις γραμμές που έχω σημειώσει και να γράψω και τον αριθμό. Όταν τελειώσω θα πρέπει να γράψω τους αριθμούς στη σειρά ξεκινώντας από το ένα.
Εγώ κυρία δεν ξέρω όλους τους αριθμούς να τους γράφω τι θα κάνω; Παιδιά που έχουμε τους αριθμούς γραμμένους; Στο ημερολόγιο και κάτω από τον πίνακα. 
Αφού τελείωσαν το φύλλο εργασίας το παρουσιάσαμε στον πίνακα και μόνα τους το διόρθωσαν. 
Υπήρχαν κάποια παιδιά που σημείωσαν σε ορισμένα τετράγωνα περισσότερες γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου