Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Καταγραφή της συχνότητας των καιρικών φαινομένων και των θερμοκρασιών από τους μικρούς ερευνητές

Στο videoπου ακολουθεί θα παρακολουθήσετε βήμα βήμα την εργασία των παιδιών καθώς μελετούν τα καιρικά φαινόμενα αλλά και τις αλλαγές των θερμοκρασιών. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και κάθε μέλος της ομάδας έχει συνεισφέρει με το δικό του τρόπο για το τελικό αποτέλεσμα.
Απορία τους μετά την παρουσίαση ήταν το τι χρειάζεται αυτή η καταγραφή. Για να λύσω την απορία τους παρουσίασα τα τελικά φύλλα καταγραφής του μήνα Νοέμβριου και ζήτησα από τα παιδιά να τα συγκρίνουν και να παρατηρήσουν διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των δύο φύλλων.
Η ομάδα της θερμοκρασίας συμπέρανε ότι το μήνα Νοέμβριο οι θερμοκρασίες ήταν πιο μεγάλες από 20 - 15 ενώ τον Ιανουάριο από 0 -7. Κατέληξαν ότι το μήνα Ιανουάριο έκανε πολύ κρύο γιατί ήταν χειμώνας ενώ τον Νοέμβριο που ήταν ακόμη φθινόπωρο έκανε ζέστη.
Η ομάδα του καιρού παρατήρησε ότι περισσότερες μέρες μέσα στο Νοέμβριο είχαμε ήλιο από ότι στον Ιανουάριο. Ποτέ στο Νοέμβριο δεν είχαμε χιόνι ή χιόνι με ήλιο. Κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα ότι το χειμώνα ο καιρός αγριεύει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου