Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Απόκριες

Απόκριες η χαρά των παιδιών γιατί θα ντυθούν και θα πάνε σε πάρτι φορώντας την αγαπημένη τους στολή. Σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να επιστρέψουμε νεράιδες και κυρίους κάποιας άλλης εποχής στους γονείς που έρχονταν να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
 Χρησιμοποιώντας χαρτόνια και πολύ φαντασία τα αγόρια μεταμορφώθηκαν σε κυρίους κάποιας άλλη εποχής. Άρχισαν όταν φόρεσαν τα καπέλα τους και τα μουστάκια τους να λένε ο ένας στον άλλον. Γεια σου ρε μπάρμπα - .............
Τα κορίτσια από την άλλη μεταμορφώθηκαν άλλες σε νεράιδες άλλες σε μάγισσες. Όλες όμως κρατούσαν το μαγικό ραβδάκι στα χέρια τους και πλησιάζοντας τα αγόρια έλεγαν κουνώντας το ραβδί τους. Σε μεταμορφώνω σε  ...................... ζώο. Αγαπημένο ζωάκι των περισσοτέρων κοριτσιών ο βάτραχος.
Πριν να πιάσουν το ψαλίδι θυμηθήκαμε τους κανόνες μας. 
  • Δε βιάζομαι όταν κόβω.
  • Προσπαθώ να κόψω πάνω στις γραμμές
  • Είμαι πολύ προσεκτικός όταν κόβω
  • Αν χρειαστώ βοήθεια σηκώνω το χέρι μου και περιμένω μέχρι να έρθει η κυρία να βοηθήσει. Δεν μπορεί να έρθει αμέσως γιατί ίσως βοηθάει κάποιο άλλο παιδάκι.
Τα παιδιά εφάρμοσαν όλους τους κανόνες και άρχισαν το κόψιμο πολύ προσεκτικά. Όλα το κατόρθωσαν μόνα τους.
Τα κορίτσια τελειώνοντας την κατασκευή τους έπρεπε να τη διακοσμήσουν με καρδούλες. Τους θύμισα ότι μοιράζω σημαίνει ότι όλοι θα έχουν την ίδια ποσότητα σε καρδούλες. Τις τοποθέτησα στο τραπέζι που βρισκόταν η παρέα των κοριτσιών και ξεκίνησε η μοιρασιά. Κάποια στιγμή τα προνήπια άρχισαν να διαμαρτύρονται πως δεν έχουν καρδιές. Πλησίασα στο τραπέζι τους να δω τι έχει συμβεί και διαπίστωσα πως όλες οι καρδιές είχαν μοιραστεί μεταξύ των νηπίων.
- Παιδιά για θυμίστε μου σας παρακαλώ τι σημαίνει μοιράζω;
  Όσες έχω εγώ θα πρέπει να έχουν και οι υπόλοιποι. 
  Γιατί μοιράζομαι σημαίνει ευτυχία προσθέτει κάποιο άλλο.
- Για κοιτάχτε εσείς μοιραστήκατε; Έχουν όλα τα παιδιά καρδούλες;
- Πως μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε;
  Κυρία να φωνάζω ένα ένα παιδί και να παίρνει κάθε φορά από μία καρδιά και αυτό να το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι καρδιές. Πολύ ωραία η ιδέα σου άντε τώρα να την εφαρμόσετε και αν χρειαστείτε βοήθεια με φωνάζετε. Τα παιδιά εφάρμοσαν την ιδέα τους αλλά φτάνοντας στο τέλος διαπίστωσαν πως τρία παιδιά έχουν 3 καρδιές ενώ τα υπόλοιπα έχουν 4. 
- Κυρία δε φτάνουν για να πάρουμε όλοι από 4. Μήπως έχεις και  άλλες να μας δώσεις;
-- Πόσες θα χρειαστείτε ακόμη;
- Θα χρειαστούμε άλλες 3 καρδιές.
Τώρα που λύσατε το πρόβλημα πάρτε κόλλες και κολλήστε τις καρδιές στο καπέλο σας όπως εσείς θέλετε. 
-- Μα υπάρχουν μόνο 4 κόλλες και είμαστε πολλά παιδιά
- Τι θα μπορούσατε να κάνετε;
-- Να τις μοιραστούμε.
Καθώς απομακρύνομαι, ακούω θα κολλήσω πρώτα εγώ και μετά εσύ.
Μπράβο παιδιά με κάνατε περήφανη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου