Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Διερεύνηση γνώσεων για την 28η Οκτωβρίου 1940

 Με το κουκλοθέατρο ανιχνεύουμε  τις πρότερες γνώσεις των παιδιών και εμπλουτίζουμε με νέες.  Παρουσιάζουμε μία εικόνα  με ανθρώπους που κρατούν όπλα και ζητάμε από τα παιδιά να μας πουν τι βλέπουν.



Η πρώτη τους σκέψη ήταν πως είναι όλοι τους κυνηγοί. Στο δικό μας γιατί απαντούν πως φορούν στρατιωτικά ρούχα και κρατούν όπλα. Ζητάμε από τα παιδιά να παρατηρήσουν τι φορούν στο κεφάλι τους και απαντούν κράνος. Ποιοι φορούν κράνος οι κυνηγοί; Μας απαντούν πως κράνος φορούν οι στρατιώτες για να προστατεύονται, ενώ οι κυνηγοί συμπληρώνουν φορούν σκουφάκι για να μην κρυώνουν ή καμιά φορά καπέλο. Καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι στην εικόνα πολεμούν.

Ο παππούς Αίσωπος διηγείται πολύ περιληπτικά τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940 και στη συνέχεια παρουσιάζουμε τους αρχηγούς των αντίστοιχων κρατών με τις σημαίες τους. ρωτάμε αν γνωρίζουν κάποια σημαία και μας δείχνουν την ελληνική. Ζητάμε από τα παιδιά να προσπαθήσουν να δώσουν σε κάθε σημαία τον αρχηγό της. Τα καταφέρνουν. Παίζουμε παιχνίδια παραγωγής ουσιαστικών από τις χώρες. Ιταλία - Ιταλός, Ελλάδα - Έλληνας, Γερμανία - Γερμανός.

Διαβάζουμε τα χρώματα των σημαιών και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τις ομοιότητες αυτών. Καταλήγουμε πως έχουν σχήμα ορθογώνιο, τις βάζουμε σε κοντάρι και πως κάθε χώρα έχει τη δική της σημαία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου