Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Κέικ μήλου

Αφορμή για τη δραστηριότητα η ερώτηση σχετικά με τα φρούτα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σπίτι μας. Τα παιδιά απάντησαν πως υπάρχουν μήλα ρόδια σταφύλια κυδώνια κάστανα μήλα πράσινα και κόκκινα. Ένα παιδάκι μας είπε ότι ακόμα τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια δεν τρώγονται, γιατί είναι ξινά. 

Ερώτηση επόμενη δηλαδή αυτά τα φρούτα όλα πως θα τα λέγαμε. Σκέφτονται μα δεν απαντούν. Θυμάστε τον περίπατο που πήγαμε εχθές σε ποια εποχή είπαμε ότι τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους. Ενθουσιασμένα απαντούν κυρία είναι τα φρούτα του φθινοπώρου. 

Τώρα θέλω να σκεφτείτε γιατί τα χρειαζόμαστε τα φρούτα. Για να τα φάμε, να φτιάξουμε πίτες, να τα κάνουμε χυμούς,  μας κάνουν δυνατούς γιατί έχουν βιταμίνες. Παίξαμε δημιουργώντας λέξεις με πίτες και εδώ τα παιδιά είπαν πως στο σπίτι φτιάχνουμε μηλόπιτες και πορτοκαλόπιτες με τη μαμά, θα ήταν ωραία να φτιάχναμε ένα κέικ με μήλα.

Προτρέψαμε τα παιδιά να σκεφθούν τι υλικά θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε ένα κέικ μήλου και ανέφεραν αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, γάλα, βανίλιες και βούτυρο. Θα χρειαστούμε και ένα ταψάκι για να τα ψήσουμε .

Τα υλικά που θα τα βρούμε; Κυρία μπορούμε να πάμε στο Γιώργο να τα ψωνίσουμε. Πραγματικά επισκεφθήκαμε το μπακάλη του χωριού και τα παιδιά έψαξαν να βρουν τα υλικά που μας είχαν πει. 

Επιστρέψαμε στο σχολείο και φτιάξαμε το κέικ. Τα παιδιά έλεγαν τα υλικά και στη συνέχεια με τη βοήθεια του σύρματος αρχίσαμε να τα χτυπάμε. Τελειώνοντας δηλώνουν πως ανυπομονούν να φάνε το κέικ αλλά και να δοκιμάσουν τα μήλα που αγοράσαμε.

Ευχαριστούμε την κα Τούλα που έχει το κυλικείο γιατί μας έψησε τα κέικ και μας τα έφερε στο σχολείο. Τα παιδιά για να ανταποδώσουν κέρασαν την κα Τούλα ένα κομμάτι μηλόπιτα. Δοκιμάσαμε το κέικ και κόψαμε και σε μικρά κομμάτια το υπόλοιπο για να το προσφέρουμε στους γονείς που θα έρθουν να μας πάρουν, αλλά και βάλαμε κι από ένα κομμάτι στην τσάντα τους για να μπορέσει να δοκιμάσει και ο μπαμπάς με τη μαμά ή ο αδερφός μας. 

Μετά το διάλειμμα δοκιμάζουμε το γλυκό μας και παίζουμε με αινίγματα. Δυσκολεύονται να μαντέψουν τι είναι. Αλλά όταν άρχισαν να αντιλαμβάνονται πως λειτουργεί το αίνιγμα δε δυσκολεύτηκαν να μαντέψουν το ρόδι και το αυγό.


Ναι πολύ νόστιμο το γλυκό μας υπέροχο.
Κρίμα που δε μπορείτε να δείτε τις εκφράσεις μας

Απολαμβάνουμε τη γεύση συζητώντας με τη φίλη μας
                                                                                     
Περιμένουμε λίγο και ορμάμε αλλά μας ενοχλούν τα μήλα. Ήταν ένα υπέροχο κέικ που όμως μας ενοχλούσαν τα κομμάτια μήλου.








Στην τάξη μας γίνεται χαμός αν κατορθώσεις όμως να βάλεις τις εικόνες στη σειρά σίγουρα θα ανακαλύψεις τι ετοιμάζουμε

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου