Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Δοκιμάζουμε τους φθινοπωρινούς καρπούς

Η μέρα μας αφιερωμένη στους πρώτους καρπούς του φθινοπώρου. Ρόδια μήλα και καρύδια. Ρόδια που μαζέψαμε στον προηγούμενο περίπατό μας, μήλα που αγοράσαμε από τον μπακάλη για να φτιάξουμε το κέικ μήλου και καρύδια που πέφτουν στην αυλή μας από την καρυδιά του γείτονα.
Παρατηρήσαμε το χρώμα τους, απολαύσαμε τη γεύση τους, ενθουσιαστήκαμε όταν ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε. Στις εικόνες που ακολουθούν μπορείτε να απολαύσετε τον ενθουσιασμό των παιδιών με τους καρπούς τους φθινοπωρινούς. Κάνουν υποθέσεις σχετικά με τη γλυκύτητα ανάλογα με το χρώμα. υποθέτουν πως τα κατακόκκινα θα είναι και τα γλυκύτερα και τα πιο άσπρα θα είναι άνοστα. Δοκιμάζοντας ανακαλύπτουν πως τα κατακόκκινα είναι ξινά και τα πιο άσπρα είναι τα πιο νόστιμα. Εκφράσεις που ακούγονται όταν δοκιμάζουν
Είναι σαν λεμόνι, yammi ουάου πεντανόστιμα












Χρησιμοποιώντας τη γεύση ανακαλύπτουν ποια μήλα είναι ξινά και ποια όχι αλλά τιμούν και τα δύο το ίδιο.
Επειδή τα ρόδια που μαζέψαμε στον προηγούμενο περίπατό μας ήταν πολύ ξινά ρώτησα το γείτονά μας αν μπορούσαμε να κόψουμε δύο ρόδια για να δοκιμάσουν τα παιδιά τη γεύση των ροδιών κι εκείνος μας προσέφερα με χαμόγελο πάρα πολλά ρόδια για να παίξουμε παιχνίδια γεύσεων με τα παιδιά. Μα εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν βγαίνοντας διάλειμμα στην αυλή βρήκαμε στα κάγκελα τα ρόδια της φωτογραφίας. Ευχαριστούμε πολύ γείτονα Παναγιώτη Ζαχαριά για την ευγενική σας προσφορά. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τον νόστιμο καρπό και εμείς κουραστήκαμε να καθαρίζουμε ρόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου